Duurzaamheid - Spetterend Wonen in Waterwijk
oma met kleindochter tuin

Klaar voor de toekomst

Duurzame energiebronnen, hittereductie, waterbuffering, biodiversiteit, zonnepanelen en een natuurrijke groene woonomgeving: in Spetterend Wonen in Waterwijk wordt gebouwd met het oog op de toekomst. Zodat je zorgeloos kunt blijven wonen. Nu en straks.

Comfortabel en zeer energiezuinig. Dat zijn alle nieuwbouwwoningen van Spetterend Wonen. Zo wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technieken en installaties voor warmte-koudeopslag in de grond, driedubbel isolatieglas, balansventilatie met warmteterugwinning, zonnepanelen en vloerverwarming en -koeling. Ook is je woning een BENG-nieuwbouwhuis, wat betekent dat het grotendeels zelf de benodigde energie voor warmte en elektriciteit opwekt. Hierdoor heb je bij een gemiddeld gebruik zeer lage energiekosten.

Benieuwd wat jij bespaart ten opzichte van je huidige woning? Bereken je energiebesparing met onderstaande energietool:

oma met kleindochter tuin

Woningen zonder gasaansluiting

Alle nieuwbouwwoningen in Spetterend Wonen zijn gasloos. In 2050 vervalt de gasaansluiting voor heel Nederland. Stapsgewijs wordt hiernaar toegewerkt. Een bestaande woning gasloos maken, is een kostbare investering en de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Koop je een nieuwbouwwoning, dan heb je al deze zorgen niet. Een groot voordeel ten opzichte van het aankopen van een bestaande woning.

insectenhotel

Slim én met een gerust hart investeren

Alle genoemde duurzame installaties en energiezuinige toepassingen zijn in Spetterend Wonen bij de koopsom inbegrepen. Compleet geleverd en vakkundig geïnstalleerd. Een nieuwbouwwoning kan daardoor hoger geprijsd zijn dan een vergelijkbare bestaande woning zonder deze nieuwste technieken. Wel heb je bij de aankoop van een woning met een hoog energielabel doorgaans het voordeel van meer hypotheek en in enkele gevallen ook mogelijkheden tot rentekorting.

insectenhotel

Natuurlijke groene en waterrijke omgeving

Bewoners van Spetterend Wonen kunnen in alle seizoenen blijven genieten van een waterrijke en groene omgeving. Met hagen, struiken, grassen, vlinderbanen, wildernismuren, bomen en gevlochten wilgentakken als afscheiding. Veel groen is nodig om in natte periodes het regenwater op te vangen en de hitte in de zomer te verminderen. Daarbij is er aandacht voor biodiversiteit, zoals nestkastjes voor insecten en gierzwaluwen, en bergingen met isolerende sedumdaken die bijen, vlinders en rupsen aantrekken.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze spetterende digitale nieuwsbrief!

Lansingerland
010-519 04 35
nieuwbouw@vanherk.nl
www.vanherk.nl